Romantické víkendové pobyty pro dva


Svatý Valentýn- svátek všech zamillovaných

10.01.2014 21:57

Valentýnské pobytyDen Svatého Valentýna je oslavou lásky a toho, že tu jsme jeden pro druhého. Paradoxně zrovna tento svátek, při kterém vrkají hrdličky a všude visí srdíčka, vznikl díky knězi Valentýnovi, jež lásce obětoval vlastní život, protože byl přesvědčen, že na světě není nic víc než právě láska. Postavil se vládci Říma, velkému Claudiusovi II., který nařídil, že se jeho vojáci nesmí zamilovat, ba dokonce ani zasnubovat! Měl totiž strach, že kdyby to dopustil a jeho muži se zasnoubili, oženili, založili rodiny, vychovávali děti, pak by jeho věrní zůstávali doma a do boje by mu už nikdo nezbyl. Za to Valentýn, kterého můžeme vnímat jako rebela tehdejší doby, kterým také skutečně byl, zamilované páry tajně oddával. Nakonec byl bohužel odhalen a právě dne 14. února byl popraven za to, že porušil nařízení svého pána. Dnešní svátek Sv. Valentýna, svátek všech zamilovaných, je tedy odkazem boje za lásku. Říká nám, že pro lásku stojí za to bojovat, i když dneska už trošku jinak než kněz, kterému za tyto oslavy vděčíme.

Marně přemýšlím, kdy jsem konkrétně já propadla oslavám sv. Valentýna. Ačkoliv svátek u nás nemá hlubokou tradici, slaví se zde v podstatě velice krátkou dobu, chytá se ho slavit stále více lidí, mladých i starších…, prostě každý, kdo má pocit, že by měl tento den, víc než kterýkoliv jiný, dát svou lásku druhému najevo. Ať už ho ti dva oslaví polibkem, věcným dárkem, nevšedním zážitkem či jen tím, že se prostě věnují jeden druhému víc než v ostatních dnech. A o tom to je. Hlavně spolu trávit čas, který je v našem životě jedna z nejdražších věcí. Čas, který někomu dáme, má neskutečnou cenu už jen proto, že si ho nikdy nemůžeme vzít zpět. Svatý Valentýn by nám měl dát vzpomínky, protože to je to jediné, co zůstane opravdu na pořád a tím bychom se při výběru dárku měli řídit. Stále ještě přemýšlíte jak se svojí láskou trávit zrovna tento výjimečný svátek?

Osobně spíš než věcným dárkům, co za půl roku stejně hodíme někam do šuplíku, fandím něčemu, co ve mě zanechá stopu, zážitek. Něco, na co když si vzpomenu, budu mít najednou pocit, že to ve mně stále je, jako by se to stalo včera a nikdy to nezmizelo. A proto letos vyrazíme na některý z valentýnských pobytů, které jsou připraveny speciálně pro tuto příležitost.

Kompletní nabídku pobytů naleznete na portálu valentýnské pobyty

—————

Zpět