Romantické víkendové pobyty pro dva


Víkendové pobyty jako dárek k svátku Svatého Valentýna

18.01.2013 07:30

Svatý ValentýnSvátek svatého Valentýna se slaví zejména v anglosaských zemích. I když u nás nemá tradici, získal si obrovskou oblibu. Přece jen jde o svátek lásky a náklonnosti. Je slaven vždy 14. února.V tento den si zamilovaní posílají květiny, dárky, cukrovinky, pohlednice, přáníčka, vyráží za romantickými zážitky.

Svátek svatého Valentýna má o oporu v legendě o knězi Valentýnovi. Tehdejší vládce Říma zakázal svým vojákům, aby se ženili či zasnubovali. Potřeboval, aby byli bojeschopní. Kdyby měli rodiny, předpokládal vladař, že by se jim nechtělo jít do boje. Jeden kněz, ale tento zákaz porušoval a potajmu oddával zamilované. Nakonec byl odhalen, zatčen a 14. února popraven. Svátek nevychází ale jen z legendy. Nalézt se v něm dají i stopy jiného starého svátku. Jde o svátek Lupercalia. Ten se slavil ve starověkém Římě. Slaven byl tak, že v předvečer tohoto svátku byly vloženy lístky se jmény mladých dívek do urny lásky. Každý z mladých mužů si potom mohl vytáhnout jeden lístek. Dívka, jejíž jméno bylo na lístku napsáno, se pak stala miláčkem daného mladíka v následujícím roce.

Darovat a užít si svátek sv. Valentýna, ale nemusíte doma. Pobavit se a vychutnat si tento krásný svátek můžete tak, že se necháte rozmazlovat v některém z hotelů nebo penzionú, které připravují, v rámci této příležitosti, zvýhodněné romantické pobyty pro všechny zamilované. Na Valentýna je připravována speciální nabídka nazvaná jako valentýnské pobyty. Minout by Vás neměli nabídky jako: Budu tvým valentýnem ve Vital hotelu Sklář, Valentýnská romance v hotelu Park Holiday nebo Romantický pobyt na Šumavě v hotelu Srní. Valentýn nemusí být nuda.

Kompletní nabídka pobytů na https://www.vikendovepobyty.eu/vikendy

—————

Zpět